1. Kolaylık-Erişilebilirlik: Çalışanların yüzde 27’si yemek yiyeceği yeri seçerken konum olarak kolay erişilebilir yerleri tercih ediyor. Bunun nedeni, 4 yıl önce 1 saat olan öğle yemeği saatlerinin yarım saatlere kadar düşmesi.
2.Birliktelik: Çalışanların yüzde 60’ı öğle saatlerinde paylaşılan sohbet ortamının daha güçlü ekip kurmada ve ekipler arası iletişim güçlendirmede etkili olduğu kanısında.
3. Alan İhtiyacı: Çalışanların yüzde 43’ü öğle yemeği için çalışma yerlerinden uzaklaştıkları zaman, döndüklerinde daha verimli çalıştıklarını söylüyorlar.
4. İşyeri Sağlığı: Çalışanlar ve işverenler kurumsal ve kişisel performansları için ortak sorumluluk alma eğiliminde. Yani daha sağlıklı bir yaşam için hareket etme, dengeli uyuma ve dengeli beslenme konusunda daha ilgili ve istekliler.